Kerámia Kaspók Vázák Felrakott EdényekFagyálló, antikolt felrakott padlóváza, Balatoni halakkal díszítve. Egyedi kérésre, születésnapi ajándéknak készült egy nagy ho-ho-horgásznak.

Önkormányzati kerámia ajándék, mely Saint Georges De Didonne Balatonföldvár testvérvárosába készült, kerti kerámia piros-fehér-zöld muskátlival lett beültetve.


mexikói mintával díszített padlóvázaKerámia készítő
vizsgamunkám mexikói motívumokkal díszített felrakott kerámia padlóváza fehér samottos anyagból.


Német samottos anyagból készült kézzel felrakott kültéri (fagyálló) kaspó.


zsebes kerti kaspó

Samottos vörös anyagból (német vagy spanyol ) készülnek a fagyálló kültéri kerámiáim. Kertekbe, parkokba egyéni ízlésének megfelelően készülhetnek.


A kaspó kertje saját elképzelésének megfelelő dísze lehet. Ez egy füles edény kb. 90 cm magas, melybe virágok, bokrok de akár folytonérő eper is ültethető.

Padlóváza, kézzel készült felrakott edény. Nem korongozott, csak a korongozón készült. Sodrott agyaghúrkákból van kialakítva, falvastagsága kb. 1-1,5 cm. Száradási ideje ezért hosszabb mint egy átlagos korongozott edényé. az éghetés hőmérsékletétől függően készülhet fagyállóra.

Kültéri kaspó akár mázasan is készülhet rátett díszítéssel, gyümölcsökkel, virág díszekkel vagy bármi mással, egyszínű vagy több színű díszítéssel is.

Én jobban szeretem az egyszerűbbet, de kompromisszumképes vagyok a díszítést és a színvilágot illetően.

Plakettek és címerek

Díjak, dísztárgyak, nyakláncok

Használati tárgyak

Gyerekkorom óta érdeklődöm a képzőművészet iránt. Középiskolai tanulmányaimat a csurgói Csokonai Vitéz Mihály óvónőképzőbe végeztem, ahol Hirka Mónika rajztanárom meglátta bennem a rejtett tehetséget. Ő szeretett volna képzőművészeti pályára irányítani. Rajtam kívűlálló okokból maradtam ezen a pályán. Óvőnőként is sokat rajzoltam, sókerámiáztam, szobrászkodtam. Először csak hobbiként kezdtem el a korongozást, addig-addig csinálgattam míg kerámia készítő bízonyítványt szereztem, jeles eredménnyel. Sokat köszönhetek a Kerámiapark akkori munkatársainak. Náluk ismerkedtem meg az őskori kerámia készítéssel, a raku technikával és a korongozás alapjaival.

Startlap
dr. Springsné Petz Ildikónak hívnak, a "magyar tenger" festői szépségű városába Balatonföldvárra születtem, ahol azóta is élek és dolgozom...

Nagy méretű szobrok domborművek
A Balatonföldvári Ránki György Zeneiskola részére készültek az első betlemes szobraim.

Kisplasztikák
Első szobraimat középiskolás koromban készítettem. Régebbi munkáim közül a...

Egyéb Kerámia Munkáim
Kaspók, vázák, edények, kerámia plakettek, kerámia címerek, kerámia ajándékok, kerámia díjak, mázas kerámia nyakláncok......

Sókerámiák
A sókerámiával munkám során az óvodában ismerkedtem meg. Megszerettem ezt az anyagot, mert az alapanyagok a háztartásban...

Pasztell képek
Pasztell és szén rajzokat gyerekként kezdtem el készíteni. Hilka Mónika kedves rajztanárn m...

Fényképek

Linkek

Kapcsolat Oldaltérkép Vendégkönyv Petz Keramia Petz Keramia